2015-07-28 20:20 #0 av: Anna-Helga

Historik Rasens ursprungsland är Tibet, där den har funnits i århundraden. Hundar av denna typ gavs ofta som gåvor från Tibet till det kejserliga hovet i Kina. Rasen kom till Skandinavien på 1930-talet Användningsområde Den är en utpräglad sällskapshund. Hälsa Rasen är sund och frisk med mycket få hälsoproblem. Uppnår ofta en hög ålder. Egenskaper / Mentalitet Rasen är glad, vänlig, positiv och livlig. Storlek och utseende Den är en liten, robust hund med riklig päls. Mankhöjd får inte överstiga 27 cm. Vikt är ca 4,5-8 kg. Alla färger är tillåtna. Pälsvård Regelbunden, ganska omfattande pälsvård krävs. Övrigt En bra och anpassningsbar familjehund, som är lätt att ha, även tillsammans med andra hundar.

Historik

Rasens ursprungsland är Tibet, där den har funnits i århundraden. Hundar av denna typ gavs ofta som gåvor från Tibet till det kejserliga hovet i Kina. Rasen kom till Skandinavien på 1930-talet.

Användningsområde

Den är en utpräglad sällskapshund.

Hälsa

Rasen är sund och frisk med mycket få hälsoproblem. Uppnår ofta en hög ålder.

Egenskaper / Mentalitet

Rasen är glad, vänlig, positiv och livlig.

Storlek och utseende

Den är en liten, robust hund med riklig päls. Mankhöjd får inte överstiga 27 cm. Vikt är ca 4,5-8 kg. Alla färger är tillåtna.

Pälsvård

Regelbunden, ganska omfattande pälsvård krävs.

Övrigt

En bra och anpassningsbar familjehund, som är lätt att ha, även tillsammans med andra hundar.

Källor: SKK

Specialklubben för Shih Tzu