Annons:
Etikettaktivering
Läst 2810 ggr
Anna-Helga
7/29/15, 10:21 AM

Valpkurs

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Nu drar snart valpkurserna igång i höst och jag tänkte passa på att slå ett slag för just detta, kursen som ligger till grund för allmänlydnaden i hela resten av hundens liv! Jag tycker att det är väldigt viktigt att se till att få en bra grundlydnad på sin hund och träna kommunikationen mellan hund och förare förutom att det ju faktiskt också är jätteroligt!

Det finns många alternativ att välja bland när det gäller dessa kurser. Och jag tänker inte säga att något är varken rätt eller fel, det viktigaste är att det passar för just dig och din valp!

Även om du är en van hundägare, så är det nyttig träning för både dig och din valp om inte annat för att träffa andra hundar och människor och utbyta tips och idéer med varandra, träffas, träna och ha trevligt! Man kan se sidor hos sin hund som man kanske annars inte skulle se. Och det kan vara kul att ha något att träna på hemma, mellan träffarna!

Man kan lätt bli inspirerad vet jag av erfarenhet och efter valpkursen anmäla sig till andra kurser med sin hund. Brukshundklubben, rasklubben, länsklubbar och olika privata aktörer… Det finns massor att välja bland! Det viktigaste är utgångspunkten är att ha roligt tillsammans! Då brukar det bli bäst!

Annons:
Mr Raja
12/29/15, 11:42 AM
#1

Hur väljer man "rätt" valpkurs? Brukar det finnas speciella för små hundar?

Korkade frågor kanske, men jag har dåliga erfarenheter efter att jag gick en valpkurs i vardagslydnad med min dvärgpinschervalp för en massa år sedan. Ledarna var fullständigt borta då det kom till mindre rasers typiska egenskaper och körde på som om alla hade en stor och bångstyrig bruksblandning.

Det bästa med att ha katt är att den håller borta dementorerna!

CayKantos
1/9/16, 4:24 PM
#2

#1 Vet inte med bra o dårliga, men tycker inte du borde välja en kurs med bara små, resp stora hundar (om det överhuvudet finns)  då det är bra övning för stora såväl som små att lära hur stora dom egentligen e och hur man beter sig med dom som har en så stor skillnad i storlek jamfört med sig själv.

Instagram
@TwoPawsAhead ◇ @M4rkPhotography

[AnimeV4]
1/20/16, 3:05 PM
#3

Såsom jag förstått det är det svårt med valpkurser hela året. Hur göra om man har en valp på 8 -12 veckor och det inte finns timing mellan valpkull och valpkurs? 😕

Upp till toppen
Annons: